hantverksöl

Leksands Lager

Lager (tysk stil) | 5,2% vol
Som en hyllning till vår hembygd har vi bryggt denna klassiska ljusa lager. En tydlig maltkaraktär möts av lena toner av bananbröd och karamell. Sötman balanseras av pigga citrustoner som ger denna öl en härlig lätthet och fräschör.

LEKSANDS Pilsner

Pilsner (tysk stil) | 5,3% vol
Klassisk pilsner – en tydlig stjärna och följeslagare som håller över generationer. En söt maltig karaktär möter inslag av knäckebröd, sprudlande citrus och örter. En öl som är lätt att tycka om.

Bira Benzina

Lager (medelhavsstil) | 3.5% vol
 Den här ölen är en hyllning till vårt hem – den gamla ­macken – och till de människor som var här före oss.

En folköl till folket! En ­lätt­drucken ljus lager i ­medelhavsstil som med en tydlig beska passar det feta och salta från exempelvis pizza.

Tällbergs lager

Lager (modern stil) | 5,2% vol
Tradition möter nutid med denna lager i modern stil. Fruktigare, mer aromatisk och något tydligare beska jämfört med den klassiska lagern. Lekfulla toner av malt, knäckebröd, honung, citrusskal och örter i en skön harmoni. 

tällbergs ipa

India Pale Ale | 5,9% vol
Den vackra byn Tällberg med Siljan, berg och dalar som kuliss har inspirerat vår India Pale Ale. En välhumlad öl med samstämmiga toner av pomerans, bergamott, knäckebröd och aprikos ger en komplexitet till smaken.

My kind of NEIPA

New England IPA | 6,5% vol
En humlejuice med tydligt fruktig karaktär, mild beska, gräddig men ändå läskande. En spännande öl för den äventyrslystna med smaker från exotiska platser. Har du varit i Söderhavet någon gång? Då vet du!

Finns på fat i Macken Bryggeribar.

 

diamond for dirtbags

American Hoppy Lager | 6,2% vol
Denna American Hoppy Lager är en hyllning till bygdens alla dirtbags och bollklubben på Siljansvallen med sin långa och stolta tradition. En välhumlad lager. En riktig sommaröl med medel beska och toner av mango, ananas, citrus och viss örtighet. 

Finns på fat i Macken Bryggeribar. 

Zone Zero dipa

Double IPA | 8% vol
Stort hår, stora drömmar och våra vänner Zone Zero från Gagnef är inspirationskällan till denna öl. En rejäl dubbel IPA – något humlearomatisk med en tydlig beska och en gnutta nostalgi. Kaxiga och lekfulla smaker av aprikos och grapefrukt tar för sig och möts av ödmjuka toner av knäckebröd.

The curse of wafver

Imperial Stout | 11,8% vol
Dimman ligger tjock över Vaverön. Siljansbygden och Siljan, skapat av ett meteoritnedslag – här möter legender och myter modern bryggkunskap. Med toner av kaffe och choklad samt en balanserad sötma avnjuts denna stout gärna ur ett kupat glas, aningen svalare än rumstemperatur.

Eclipse wired lager

Lager | 5,2% vol
”A band & brew collaboration”.
 En tung rocklager av sin tid – som flörtar med det traditionella tonerna. En riktig törstsläckare.  ”Heavy hopped” blir resultatet –  en lager med mer smak än den ”vanliga” lagern.

Ur sortiment tills vidare.

Spelmans Ale

American Pale Ale | 5,2% vol
Spelmans Ale – en klassiker född ur stolt tradition och passion. Ljuva toner av citrushumle möter ett ömt stråk av blommor, persika och apelsin. Passar lika bra som sällskapsdryck som till husmansrätter.

Ur sortiment tills vidare.

 

högtidsmust (alkoholfri)

Bryggarens högtidsmust | 0% vol
Inför Jul och Påsk går bryggeriet på högvarv för att producera bryggarens populära högtidsmust. Med en något lägre sötma och en nyanserad kryddig smak passar den såväl till tjockbullan och Gustafskorven som till påskbordet.

Info om försäljning – se Facebook.

 

 

gin

Åkerö Dry GIN

DRY GIN | 48% vol

honungsvin

Hjortnäs Honey mead

Mjöd/Honungsvin årgång 2022 | 12,8% vol